Oslavili jsme nový brand reprodukční medicíny - Cermed
#Centrum reprodukční medicíny #Nadační fond Proni #Reprodukční medicína

Slavnostní otevření proběhlo jednoho slunného pátečního odpoledne, dne 23. září od 14:00 v prostředí parku na Obilním trhu. Akci zahájila naše moderátorka, tisková mluvčí FN Brno Mgr. Veronika Plachá, a primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková.

Po úvodním slovu přišel na řadu bohatý program, kde jsme měli možnost přivítat na pódiu např. sólisty Městského divadla Brno, profesionálního kouzelníka, představení divadla Koráb, kapelu Ivančický dixieland a spoustu dalších.

Celá akce byla koncipována jako zahradní slavnost a návštěvníci se mohli kromě kulturního a zábavního programu na pódiu  těšit také ze stánků s prezentací naší kliniky, partnerů, charit a neziskovek. Mohli si také užít občerstvení u stánků Kofi-Kofi, Božský kopeček a především u partnera naší akce, Pivnice U Čápa.

Stánek Centra reprodukční medicíny (Cermedu) s radostí rozdával perníčky s logem a motivy z našich webových stránek. Pro dospělé zde byly k dispozici rozmístěné informační letáčky na témata, kterými se v Cermedu zabýváme, např.: endometrióza, myomatóza, kryokonzervace či IVF.

Cermed je  unikátní z hlediska komplexnosti péče v oblasti reprodukčního zdraví, kterou poskytuje ženám nejen v reprodukčním období. Není jen dalším IVF centrem, ale místem, kde se k ženám a jejich reprodukčnímu zdraví přistupuje komplexně a s ohledem na budoucí reprodukční plány. Se zázemím s vysoce erudovanými odborníky a vybavením FN Brno tak je Cermed značkou pro komplexní péči na té nejvyšší úrovni.

Mezi dalšími stánky na otevření bylo např.: CPA (Centrum porodní asistence) a Lékařská fakulta MU Brno. Stánek Centra porodní asistence měl k dispozici velmi populární umělé těhotenské bříško a prsa, které si mohli návštěvníci vyzkoušet a zjistit, jak se cítí těhotné ženy. 

Všechny stánky byly připraveny poskytnout návštěvníkům zajímavé informace a pomoci jim nahlédnout do dané oblasti pomocí různých vzorů, pomůcek a předmětů.

Prostor Obilního trhu zaplnily i neziskové organizace a charitativní spolky jako např.: Vesna (Ženský vzdělávací spolek), Centrum Kociánka, Hospic Rajhrad (Dům léčby bolesti), Velvet Smile (výtvarná dílna pro děti), CKTCH (Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie), Hospic Dítě v srdci (perinatální hospic) či Poor Social Club.

Slavnosti se také zúčastnili partneři a podporovatelé Nadačního fondu Proni. Nadační fond Proni již druhým rokem podporuje rozvoj Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno, přispívá k rozvoji a vzdělávání zaměstnanců a pomáhá zlepšovat prostředí nemocnice nejen pro maminky a pacientky, ale i pro zaměstnance. 

Akce se zúčastnily stávající ambasadorky Fondu bývalá rektorka Mendelovy univerzity prof. Danuše Nerudová a herečka Kristýna Daňhelová. Novou ambasadorkou Fondu se stala tenistka a hrdá máma Lucie Šafářová. Spolu s přednostou kliniky doc. Vítem Weinbergrem a prof. Danuší Nerudovou přebírala dar od  společnosti Respilon v podobě respirátorů, z jejichž běžného prodeje jde část zisku právě na Nadační fond Proni. Respilon tímto milým gestem vyjádřil poděkování za první uplynulý rok spolupráce.

 

Partnery Fondu, kteří se zúčastnili akce, jsou Ajala Chocolate, Aniball, Nobilis Tilia, Nature Via (Biovit), Weleda, kampaň HPV Spolu safe a Respilon, dále Fond podporují Gedeon Richter, Fides, Nimotech, Nordic Pharma, Pivnice u Čápa, Ferring Pharmaceuticals a Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) - hlavní partner akce.

VZP

Velký úspěch na slavnosti sklidil i stánek Virtuálních expedic od Zoo Brno, kde se každý mohl po nasazení brýlí ocitnout v džungli mezi lvi a hyenami. 

Slavnostní otevření pořádal Nadační fond Proni a proběhlo pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Akce sklidila skvělé ohlasy a my bychom rádi poděkovali všem návštěvníkům a zúčastněným, kteří přišli podpořit nejen nový brand Centra reprodukční medicíny, ale také obecně aktivity, které FN Brno a Nadační fond Proni realizují.

Vedení Centra reprodukční medicíny

Děkujeme za podporu Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP) - hlavnímu partnerovi akce.

VZP logo

Všechny články

Ostatní články