Stali se z nás ti nejšťastnější rodiče na světě
#asistovanareprodukce #ivfobilnitrh

Cesta k vytouženému děťátku vždy není tak přímočará, jak bychom si přáli. Přečtěte si, jaká byla cesta paní Romany H. a jejího partnera, ze kterých se nakonec stali ti "nejšťastnější rodiče na světě".

Romana H.

Seznámení, zamilování, první společná dovolená, společné bydlení, svatba a konečně dítě. Stejně jsme to měli nalajnované i my… Ale přeci jen, životu neporučíš… Čas ubíhal, touha po miminku se násobila a poté přišla spásná slova kamarádky:

„Nechte se vyšetřit, jen ať víte, že je vše v pořádku.“

Ta padla na úrodnou půdu a zavedla nás do Centra asistované reprodukce na Obilním trhu v Brně. Čekal nás vstupní pohovor se skvělou lékařkou, následovala vyšetření mě i manžela, která po celou dobu doprovázel profesionální a lidský přístup. A pak přišly výsledky: „Bez pomoci neotěhotníte. Máte otočenou dělohu, polycystické vaječníky a nedozrávající vajíčka.“ Byla mi nasazena hormonální léčba, chodila jsem na pravidelné kontroly a ve chvíli blížící se ovulace jsme se po konzultaci rozhodli podpořit vše i provedením IUI.

Mé tělo zareagovalo, jak mělo, a hned po prvním měsíci léčby jsem otěhotněla. Dostala jsem léky na podporu udržení plodu a radost střídala obavy, aby vše dobře dopadlo. Dnem za dnem plynul a nastal den porodu. Narodila se nám krásná, zdravá holčička 47 cm a 2490 g, která nám už nyní čtvrtým rokem přináší obrovskou radost.

Děkujeme všem lékařům, kteří se podíleli na jejím „zrození“ a udělali z nás nejšťastnější rodiče na světě!

 Vytoužené děťátko

Vytoužené děťátko 2

 

MUDr. Remundová

Syndrom polycystických ovarií je časté onemocnění. Komplikuje otěhotnění tím, že nedochází k dozrání vajíčka. To je možné korigovat podáním hormonální léčby. V první fázi můžeme medikaci podávat ve formě tablet. Dojde-li k ovulaci, můžeme načasovat pohlavní styk, provést inseminaci případně zahájit cyklus IVF (dle výsledku dalších vyšetření). Tak můžeme páru dopomoct k vytouženému děťátku a udělat z nich ty „nejšťastnější rodiče na světě“!

 MUDr. Remundová

Všechny články

Ostatní články